duminică, 19 iulie 2009

Ne meritam soarta ?

Zi de zi , ne intalnim cu tot felul de oameni , diferiti unul de celalalt, dar care totusi stau sub aceeasi umbrela , aceea a incapabilitatii de a intelege ce se intampla in jurul nostru , si de a incerca sa schimbam lumea in una mai buna .
Cu totii ne plangem ca nu avem bani sa ne facem mofturile . Dar cand ii avem , ii investim doar in interesul nostru , doar in escrocherie .
Din cauza inconstientei prosteasca ce domneste in mintea noastra , observam cu stupoare ca insasi natura nu mai e cum era odata . Totul a luat o intorsatura ingrijoratoare . Asta din cauza ca nu ne mai ajung banii, faima, mandria.
Dumnezeu ne-a dat o natura atat de frumoasa, gratuit, dar noi am transformat-o intr-o groapa de gunoi. Nu mai avem spatii verzi, nu mai avem industrie, nu mai avem nimic, decat haina de pe noi (dar in scurt timp va fi greu se suportat si aceasta, in zilele toride de vara, pt ca si vremea s-a inversunat impotriva noastra) . Din cauza acestor actiuni patetice ale noastre, natura are de suferit ingrozitor, si pe langa ea, si noi . De infrastructura nu mai spun , ca e jalnica . E foarte problematic felul in care arata strazile din Romania : pline de gropi, murdare . Nu se poate circula decat pe jos (daca ne mai tine incaltamintea).
Foarte multi oameni , scarbiti de societatea romaneasca plina de bube, infectata cu nesimtire, pleaca in alte tari mult mai dezvoltate, cu conducatori capabili si oameni uniti pentru o lume mai buna.
Vom ajunge oare sa spunem vreodata "Romania, te iubesc!" ?
Trebuie sa facem in asa fel incat sa corectam ridurile si cicatricele patriei si sa le estompam .

Si totusi, NE MERITAM SOARTA ?

0 comentarii:

 
Blogger Templates by Wishafriend.com